Mit jelent nekünk ez a kávé:

Tökéletes balansz, kimagasló édesség – mindezt úgy, hogy megtartjuk a kellemes klasszikus ízvilágot. Szerettünk volna egy olyan keveréket létrehozni, ahol a testes, kakaós ízeket olyan specialty tételek egészítik ki, amelyek alacsony savasság mellett is nagyszerű ízélményt nyújtanak. Így született meg a Sweet7, szilvalekvár, marcipán és az összes fajta csokoládé édességével.

Sweet7 blend

Ízjegyek: szilvalekvár, mogyoró, marcipán, triplacsoki

Brazil – Samba

Régió: MinasGerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December

Specialty tételek –

natural feldolgozású specialty kávék Közép- és Dél-Amerika területéről.

3.460 Ft10.590 Ft

Vélemények

szilvalekvár

mogyoró

marcipán

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:

Bemenő: 17 g
Kijövő: 30 g
Vízhőfok: 93°
Idő: 25-30 s

A visszajelzések alapján a blend szuperautomata kávégépen sokkal inkább a specialty jellegű, savas oldalát mutatja. Kérjük, hogy rendeléskor ezt vegyétek figyelembe.

Classic Line termékcsaládunkba szerettünk volna egy igazán prémium minőségű blendet készíteni. Hiányát éreztük ugyanis egy olyan komplex, sokrétű kávénak, ami egyaránt remek ízélményt nyújt presszóként, vagy épp tejjel fogyasztva.

Az alapanyagok választásánál egy stabil pontunk volt: az általatok már jól ismert Brazil Samba tételünket használtuk alapnak. Ezt a kávétannak idején íztisztasága, teltsége és kellemes, kakaós-csokis ízvilága miatt választottuk be klasszikus tételeink közé. A keverék gerincét, karakterességét adja tehát – és kerestük mellé azokat a specialty opciókat Közép- és Dél-Amerika területéről, amelyek nem elnyomják, sokkal inkább kiegészítik ízvilágát, komplex irányba terelve a végeredményt.

Keresésünk során a natural feldolgozás tűnt a legmegfelelőbb megoldásnak: édességet, gyümölcsösséget csempésztek az elkészült italba, épp annyit, amennyire szükség volt. Célul nem a savak hangsúlyozását tűztük ki, kimondottan olyan végeredményt szerettünk volna, ahol a savak a lehető legkevésbé dominánsak.

Hét hónap tesztelés, pörkölés, blendelés és alapanyag válogatás után végül megszületett az általunk elképzelt prémium élmény, melynek a beszédes Sweet7 nevet adtuk: rendkívül édes végeredmény a hét hónapos utunk végén.

szilvalekvár

mogyoró

marcipán

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:

Bemenő: 17 g
Kijövő: 30 g
Vízhőfok: 93°
Idő: 25-30 s

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Tökéletes balansz, kimagasló édesség – mindezt úgy, hogy megtartjuk a kellemes klasszikus ízvilágot. Szerettünk volna egy olyan keveréket létrehozni, ahol a testes, kakaós ízeket olyan specialty tételek egészítik ki, amelyek alacsony savasság mellett is nagyszerű ízélményt nyújtanak. Így született meg a Sweet7, szilvalekvár, marcipán és az összes fajta csokoládé édességével.

Termékajánló

Érdekelhetnek még…