Mit jelent nekünk ez a kávé:

Különleges, testes, fűszeres, egyedülálló ízélmény. A kávé az egyik legnehezebben pörkölhető tételek közé tartozik, épp ezért pörkölés közben nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy megőrizze az egyedi feldolgozási módszerből adódó karakterét, anélkül, hogy a legkevésbé is megégne. Presszónak készítve egy igazi ízbomba, de az élmény tejjel sem veszik el: krémesebb és lágyabb formában köszönnek vissza a kávé ízjegyei.

Brazil – India

Ízprofil: csokoládé, méz, gesztenye, kellemes fűszeresség

Brazil Samba

Régió: Minas Gerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December

Monsoon Malabar

Terület: India
Szervezet: Allanasons Limited
Fekvés: 985 masl
Feldolgozás: Monsoon
Szüret: január-december

2.820 Ft9.250 Ft

Vélemények

kakaó

méz

gesztenye

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:
Bemenő: 16g
Kimenő: 30g
Idő: 26mp
Vízhőfok: 92 °C

A kávé „monszunolása” az egyik legrégebbi hagyomány Indiában, egészen a kávékereskedelem korai napjaira nyúlik vissza története. Azidőtájt a brit fennhatóságú India nagy mennyiségben termelt és exportált kávét. Az út hosszú volt: a Jóreménység Fokát megkerülve, a Kelet-Indiai Társaság árbócosai az év nagy részében úton voltak – mely idő alatt a kávé is tetemes változáson ment át. A teljes útvonal nagyjából 6 hónapnyi tengeren töltött időt foglalt magába; a monszun időszakban pedig tetemes idő állt rendelkezésre, ahol a kávé felszívhatta magát nedvességgel. A folyamat során a szemek megdagadtak, szerkezetük sokkal porózusabbá, törékenyebbé vált, ízkaraktere pedig a ma is ismert jellegzetességet hozta.

A hajózás természetesen fejlődött azóta, jóval rövidebb idő alatt eljut már a kávé Európába – az ízélmény azonban továbbra is keresett maradt. Több kísérlet után végre sikerült reprodukálni a folyamatot. Monszun idején nagy, nyílt tereken, hajótesteken terítik ki a kávét, ami így 3-6 hónapon keresztül ki van téve az időjárás viszontagságainak India nyugati partjainál. A jelenség júniusban és szeptemberben tűnik fel.

Brazil kávénkkal 80-20% arányban keverjük össze, a végeredmény pedig valóban egyedülálló: espressonak készítve karakteres, fűszeres ízek kerülnek előtérbe, míg tejjel inkább a sötét csokokádé és a cédrusos aromák érződnek jobban.

kakaó

méz

gesztenye

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:
Bemenő: 16g
Kimenő: 30g
Idő: 26mp
Vízhőfok: 92 °C

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Különleges, testes, fűszeres, egyedülálló ízélmény. A kávé az egyik legnehezebben pörkölhető tételek közé tartozik, épp ezért pörkölés közben nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy megőrizze az egyedi feldolgozási módszerből adódó karakterét, anélkül, hogy a legkevésbé is megégne. Presszónak készítve egy igazi ízbomba, de az élmény tejjel sem veszik el: krémesebb és lágyabb formában köszönnek vissza a kávé ízjegyei.

Termékajánló

Érdekelhetnek még…