Mit jelent nekünk ez a kávé:
Különleges, testes, fűszeres, egyedülálló ízélmény. A kávé az egyik legnehezebben pörkölhető tételek közé tartozik, épp ezért pörkölés közben nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy megőrizze az egyedi feldolgozási módszerből adódó karakterét, anélkül, hogy a legkevésbé is megégne. Presszónak készítve egy igazi ízbomba, de az élmény tejjel sem veszik el: krémesebb és lágyabb formában köszönnek vissza a kávé ízjegyei.
Brazil - India
Brazil Samba
Régió: Minas Gerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December
Monsoon Malabar
Terület: India
Szervezet: Allanasons Limited
Fekvés: 985 masl
Feldolgozás: Monsoon
Szüret: január-december
Ízprofil: csokoládé, méz, gesztenye, kellemes fűszeresség
2.000 Ft – 8.000 Ft
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 16g
Kimenő: 30g
Idő: 26mp
Vízhőfok: 92 °C
A kávé „monszunolása” az egyik legrégebbi hagyomány Indiában, egészen a kávékereskedelem korai napjaira nyúlik vissza története. Azidőtájt a brit fennhatóságú India nagy mennyiségben termelt és exportált kávét. Az út hosszú volt: a Jóreménység Fokát megkerülve, a Kelet-Indiai Társaság árbócosai az év nagy részében úton voltak – mely idő alatt a kávé is tetemes változáson ment át. A teljes útvonal nagyjából 6 hónapnyi tengeren töltött időt foglalt magába; a monszun időszakban pedig tetemes idő állt rendelkezésre, ahol a kávé felszívhatta magát nedvességgel. A folyamat során a szemek megdagadtak, szerkezetük sokkal porózusabbá, törékenyebbé vált, ízkaraktere pedig a ma is ismert jellegzetességet hozta.
A hajózás természetesen fejlődött azóta, jóval rövidebb idő alatt eljut már a kávé Európába – az ízélmény azonban továbbra is keresett maradt. Több kísérlet után végre sikerült reprodukálni a folyamatot. Monszun idején nagy, nyílt tereken, hajótesteken terítik ki a kávét, ami így 3-6 hónapon keresztül ki van téve az időjárás viszontagságainak India nyugati partjainál. A jelenség júniusban és szeptemberben tűnik fel.
Brazil kávénkkal 80-20% arányban keverjük össze, a végeredmény pedig valóban egyedülálló: espressonak készítve karakteres, fűszeres ízek kerülnek előtérbe, míg tejjel inkább a sötét csokokádé és a cédrusos aromák érződnek jobban.
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Mit jelent nekünk ez a kávé:
Különleges, testes, fűszeres, egyedülálló ízélmény. A kávé az egyik legnehezebben pörkölhető tételek közé tartozik, épp ezért pörkölés közben nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy megőrizze az egyedi feldolgozási módszerből adódó karakterét, anélkül, hogy a legkevésbé is megégne. Presszónak készítve egy igazi ízbomba, de az élmény tejjel sem veszik el: krémesebb és lágyabb formában köszönnek vissza a kávé ízjegyei.
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 16g
Kimenő: 30g
Idő: 26mp
Vízhőfok: 92 °C