Mit jelent nekünk ez a kávé:
Klasszikus, csokis, mogyorós ízvilág, krémesen testes, a belőle készült espresso az olaszos kávék ízvilágát idézi fel, azonban mellőz minden bántó keresűséget. Mindenképp szerettünk volna egy ilyen kávét kínálatunkba, keresés közben pedig a hangsúly az ízek tisztaságán volt: testesség, krémes édesség, tejjel együtt pedig csokis, kakaós oldala kerül előtérbe.
Brazil
Ízprofil: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás ízjegyekkel
Brazil Samba
Régió: Minas Gerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December
2.720 Ft – 9.100 Ft
Vélemények
kakaó
mogyoró
krém
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 16g
Kimenő: 30g
Idő: 25mp
Vízhőfok: 92,5 °C
Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. Ugyan az ország területe nagyrészt alacsony fekvésű (1000 méter tengerszint feletti magasságon terül el az ültetvények nagy része), ami az Arabika számára kényes lehetne, nagyszerű klímájának és a modern gazdálkodási folyamatoknak köszönhetően Brazília végre kiléphet a tömegtermelésre „gyártott kávék” sorából.
Az évek során a mennyiségorientált termelést a fenntarthatóbb, minőségközpontú szemlélet váltotta fel, mely folyamat a déli kávérégiókban kezdődött meg. A változás sok újdonságot hozott. Leálltak a gépi szüretekkel, amely nemcsak a szüret minőségi javulásával járt – hiszen a gépek leválogatás nélkül szüretelnek -, de a kávécserjék is egészségesebbek, épek maradnak. Ezt követően egy újabb leválogatás következik, kikerülnek a tételből a túlérett, hibás szemek is. A folyamat kiemelkedő fontossággal bír, hiszen egyetlen gyorsabban fermentálódó szem is jelentős ízváltozást eredményezhet a végső termékben.
Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kisgazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek.
A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel.
A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel.
Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.
kakaó
mogyoró
krém
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 16g
Kimenő: 30g
Idő: 25mp
Vízhőfok: 92,5 °C
Vélemények
Mit jelent nekünk ez a kávé:
Klasszikus, csokis, mogyorós ízvilág, krémesen testes, a belőle készült espresso az olaszos kávék ízvilágát idézi fel, azonban mellőz minden bántó keresűséget. Mindenképp szerettünk volna egy ilyen kávét kínálatunkba, keresés közben pedig a hangsúly az ízek tisztaságán volt: testesség, krémes édesség, tejjel együtt pedig csokis, kakaós oldala kerül előtérbe.
Termékajánló
Érdekelhetnek még…
-
Brazil – India
2.820 Ft – 9.250 Ft Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki -
Colombia
3.260 Ft Kosárba teszem -
Brazil – Colombia
3.020 Ft – 9.940 Ft Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki