Mit jelent nekünk ez a kávé:

Ennyi év és több száz féle zöldkávé pörkölése után furán hangzik, de ez a tétel talán az egyik legnagyobb büszkeségem. Mindig is azt gondoltam, hogy „klasszikusra” pörkölni nem könnyebb, mint specialty-re, és ez itt végképp beigazolódott. Sok keresgélés után végre találtunk egy olyan hardcore specialty kávét, ami tökéletesen hozza mindazt a stílust, ami a fejemben volt arról, milyen egy jó sötétebb pörkölésű kávé: szirupos, testes, mégis végtelenül édes. Ezért is kapta a No-Limit nevet, hiszen hiába van belőle csak korlátozott mennyiség, a benne rejlő lehetőségek mégis korlátlanok. Napszaktól, hangulattól és helyzettől függetlenül számomra ez a tökéletes kávé, ami egy pillanatra kiszakít a valóságból.

No-Limit

Ízjegyek: meggy, karamell, csokoládé

Ország: Peru
Régió: Cajamarca
Farm: José Arce
Variáns: Caturra, Bourbon, Mundo
Feldolgozás: Natural
Fekvés: 1850-2000 masl

Rendelj legalább 2x250gr Specialty filter, espresso vagy Classic kávét és mi megajándékozunk egy hozzá tartozó Mineral Packkal, hogy a kávéd otthon is tökéletes vízből készüljön (nincs más dolgod mint 2 l desztillált vízben feloldani).

Ártartomány: 4.290 Ft - 13.590 Ft

Vélemények

tejcsokoládé

mogyoró

vérnarancs

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:

Bemenő: 17 g
Kijövő: 28 g
Idő: 29 s

A kávé Jose Arce farmjáról származik, amely a perui Cajamarca régió San Ignacio tartományának Chirinos körzetében található. Ez az ország harmadik legnagyobb kávétermesztő vidéke, amely teljes egészében az Andok hegységében helyezkedik el. A magas tengerszint feletti magasság, a buja dzsungelek és a termékeny talaj ideális feltételeket biztosítanak a kávé termesztéséhez.

Jose Arce Diaz kezdetben egy fél hektáros területen gazdálkodott, mára pedig farmja már 2 hektáros. A „Surtido” módszert alkalmazza, amely során különböző kávéfajtákat ötvöz – például Caturra, Catimor és Bourbon –, így biztosítva a növények jobb ellenálló képességét és a kiváló minőséget.

A feldolgozás során a kávécseresznyéket szüretelés után megmosták, majd a Chacra Coffee Company állomásán dolgozták fel. Ez a viszonylag új vállalkozás 2023 nyarán kezdte meg működését, és kifejezetten a kávé feldolgozására specializálódott.

A „Chacra” szó a perui spanyol nyelvjárásban kis gazdaságot jelent. Az alapítók számára azonban ennél sokkal többet takar: egy olyan helyet, amely ellátja élelemmel a közösséget. A Chacra egy kiválasztott termelői csoporttal dolgozik együtt – főként barátokkal és szomszédokkal –, akik mind elkötelezettek a kiváló minőségű kávé iránt.

tejcsokoládé

mogyoró

vérnarancs

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:

Bemenő: 17 g
Kijövő: 28 g
Idő: 29 s

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Ennyi év és több száz féle zöldkávé pörkölése után furán hangzik, de ez a tétel talán az egyik legnagyobb büszkeségem. Mindig is azt gondoltam, hogy „klasszikusra” pörkölni nem könnyebb, mint specialty-re, és ez itt végképp beigazolódott. Sok keresgélés után végre találtunk egy olyan hardcore specialty kávét, ami tökéletesen hozza mindazt a stílust, ami a fejemben volt arról, milyen egy jó sötétebb pörkölésű kávé: szirupos, testes, mégis végtelenül édes. Ezért is kapta a No-Limit nevet, hiszen hiába van belőle csak korlátozott mennyiség, a benne rejlő lehetőségek mégis korlátlanok. Napszaktól, hangulattól és helyzettől függetlenül számomra ez a tökéletes kávé, ami egy pillanatra kiszakít a valóságból.

Termékajánló

Érdekelhetnek még…