A kávéról
Ez a kitűnő kávé tele komplex ízekkel a 10%-át teszi ki a farm ültetvényeinek, így egy nagyon ritkának számító tételről beszélünk.
Feldolgozásánál a kávégyümölcs levéből készült dzsúzt használják, amit mossto-nak hívnak, majd 72 órán át fermentálják műanyag tartályokban.
A csészében leginkább a barack és a jázmin dominál.


Első tételként érkezett hozzánk ez az Oma Gesha és nagy izgalommal pörköltük le.
Már a legelső cuppingnnál levett minket a lábunkról. Aztán kísérleteztünk tovább, milyen lehet az íze különböző filtereszközökön elkészítve. Szerencsére nem kellett csalódnunk, mert ez a tétel helyt állt minden eszközön.
Ha szereted a különleges fermentált tételeket mindenképp tegyél egy próbát vele.
A farmról
Az Etiópia dél-nyugati részén fekvő, 471 hektáros Gesha farm a 2000-es évek végén jött létre, az etiópiai származású Rachel Samuel elképzelései alapján.
A tökéletes hely megtalálása után az Etiópia középhegységén fekvő Gori Gesha farmról szedett magokkal kezdték kialaíkati az ültetvényeket. Évek kemény munkájával alakították ki a farmot, hogy létrehozzák a legtökéletesebb növényeket.
Kezdetben kétféle variánst ültettek: Gesha 1931 és Gori Gesha. Mindkét variáns a Gori erdő Panama Gesha gyüjtőterületéről származik. Előbbi hasonlít legjobban genetikailag, formailag és ízvilágában is a Panama Gesha-ra.


A harmadik variánst az Illubabor erdőben szüretelték először. Részben kiváló betegségtűrő képességei miatt választották.
A Gesha Farm 8 különbőző részre van osztva.
A 3 fő részt a 3 variáns határozza meg. Ezeken belül pedig feldolgozás, ízek és magasság alapján osztották fel az ültetvényeket.
Ez megkönnyíti a kávé feldolgozását, amikkel dolgoznak és lehetőséget ad a kísérletezésre.
Vélemények










