Mit jelent nekünk ez az ital:
Amikor először találkoztunk a cascarával, nem is sejtettük, mennyire különleges ital rejtőzik ebben az apró, szárított héjban. Kissé édes, enyhén gyümölcsös aromája rögtön magával ragadott minket. Azóta nemcsak a kávé, hanem maga a cascara is szívünk csücske lett. Különösen inspirálónak találjuk, hogy olyan elhivatott termelők, mint Andres Guaca, ennyi energiát fektetnek a minőségbe és az innovációba. Minden kortyban ott van a táj, az ember és a szenvedély – számunkra ettől lesz igazán értékes.
Vélemények
Cascara tea
Ízjegyek: Méz, rózsa, aszalt vörös áfonya
Ország: Colombia
Régió: Huila
Farm: Guacanas
Variáns: Bourbon
Feldolgozás: Natural
Fekvés: 1600-1900 masl
3.950 Ft
84 készleten
Elkészítési javaslatunk:
1 csésze teához:
10 g cascara
4 dl víz
95 fokos víz
Idő: 36 mp
4-6 perc áztatási idő
A cascara a kávécseresznye szárított héja, neve spanyol eredetű, jelentése: „bogyóhéj”.
A Cascarát vízzel átmossák, majd Natural, azaz száraz eljárással dolgozzák fel, így még édesebb ízt elérve.
Ez a cascara a kolumbiai San Adolfo, Acevedo, Huila régiójában található Finca Guacovia (más néven Finca Guacanas) farmról származik, 1600–1900 méteres tengerszint feletti magasságból. A régió vulkanikus, tápanyagban gazdag talaja (kálium, nitrogén, bór) kiváló feltételeket biztosít a prémium minőségű kávé termesztéséhez: jól megtartja a nedvességet, de biztosítja a megfelelő vízelvezetést is.
Andres Guaca, harmadik generációs kávétermesztő, az elmúlt hat évben a Finca Guacoviát a különleges kávék innovatív központjává alakította. Haladó utófeldolgozási technikákat alkalmaz, például a karbonikus macerációt, hogy kiemelje a termesztett Pink Bourbon kávészemek egyedi tulajdonságait.
Elkészítési javaslatunk:
10 g cascara
4 dl víz
95 fokos víz
4-6 perc áztatási idő
Vélemények
Mit jelent nekünk ez a kávé:
Amikor először találkoztunk a cascarával, nem is sejtettük, mennyire különleges ital rejtőzik ebben az apró, szárított héjban. Kissé édes, enyhén gyümölcsös aromája rögtön magával ragadott minket. Azóta nemcsak a kávé, hanem maga a cascara is szívünk csücske lett. Különösen inspirálónak találjuk, hogy olyan elhivatott termelők, mint Andres Guaca, ennyi energiát fektetnek a minőségbe és az innovációba. Minden kortyban ott van a táj, az ember és a szenvedély – számunkra ettől lesz igazán értékes.




