Mit jelent nekünk ez a kávé:
Colombia az egyik kedvencünk a klasszikus kávéink közül: testes, csokoládés-karamellás ízvilága mellett előbukkanó kellemes, citrusossavai teszik egyedivé és kifinomulttá. Épp ezt az oldalát kedveltük meg leginkább a kísérletezések során, hiszen kotyogóssal készítve is remek élményt nyújtott. Akár feketén, akár tejjel is tökéletesen működött.
Vélemények
Moka – Classic Edition – Colombia
Ízprofil: narancs, citrus, édes, közepes savassággal, közepes testtel, mézes utóízzel
Pörkölés típusa: kotyogós
Kiszerelés: 150 g őrölt kávé
Régió: Risaralda
Szervezet: Asoapia
Fekvés: 1600 – 1900 masl
Feldolgozás: mosott
Variáns: Caturra, Typica
Szüret: Április – Július
2.300 Ft
mogyoró
karamel
narancs
Elkészítési javaslatunk:
Két személyes kotyogós: 10 g őrölt kávé 100 g forrásban lévő vízhez
Három személyes kotyogós: 12 g őrölt kávé 150 g forrásban lévő vízhez
Mindenképp javasoljuk szűrt víz használatát!
A receptek összeállításánál a Bialetti Moka Express két- és háromszemélyes kotyogósát használtuk.
Hiszünk abban, hogy ami régi és ismert, az egy másik szemszögből mégis lehet új és izgalmas. Hónapokig dolgoztunk azért, hogy Ön otthonában a lehető legegyszerűbb módon is jó kávét tudjon készíteni. A biztonsági játékosok számára a klasszikus, kolumbiai vonalat ajánljuk, aki pedig felfedező útra indulna, bátran próbálja ki a specialty Kenya kávénkat. Mindkét tétel teljesen egyedi pörkölést és őrlést követően kerül zacskóba annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsák Önnek.
Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.
A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba.
Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak.
A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.
mogyoró
karamel
narancs
Elkészítési javaslatunk:
Két személyes kotyogós: 10 g őrölt kávé 100 g forrásban lévő vízhez
Három személyes kotyogós: 12 g őrölt kávé 150 g forrásban lévő vízhez
Mindenképp javasoljuk szűrt víz használatát!
A receptek összeállításánál a Bialetti Moka Express két- és háromszemélyes kotyogósát használtuk.
Vélemények
Mit jelent nekünk ez a kávé:
Colombia az egyik kedvencünk a klasszikus kávéink közül: testes, csokoládés-karamellás ízvilága mellett előbukkanó kellemes, citrusossavai teszik egyedivé és kifinomulttá. Épp ezt az oldalát kedveltük meg leginkább a kísérletezések során, hiszen kotyogóssal készítve is remek élményt nyújtott. Akár feketén, akár tejjel is tökéletesen működött.