Mit jelent nekünk ez a kávé:
Amikor a megfelelő kávét kerestük a projekthez a cél világos volt: egy karakteres de könnyed kávét kerestünk a meglévő kávéink közül. A Kianjegetétel már akkor nagy kedvencünk volt vibránssavaival és kiemelkedő édességével. Ezen attribútumai a kotyogós készítése során sem maradtak el
Vélemények











Moka – Specialty Edition – Kenya
Ízjegyek: szeder, fekete ribizli, narancs, bodzavirág
Pörkölés típusai: kotyogós
Kiszerelés: 150 g őrölt kávé
Ország: Kenya
Régió: Kirinyaga
Város: Karatina
Variáns: Ruiru 11, SL28
Feldolgozás: Washed
Fekvés: 1495masl
3.690 Ft
12 készleten

szeder

bodzavirág

narancs
Elkészítési javaslatunk:
Két személyes kotyogós: 10 g őrölt kávé 100 g forrásban lévő vízhez
Három személyes kotyogós: 12 g őrölt kávé 150 g forrásban lévő vízhez
Mindenképp javasoljuk szűrt víz használatát!
A receptek összeállításánál a Bialetti Moka Express két- és háromszemélyes kotyogósát használtuk.
Hiszünk abban, hogy ami régi és ismert, az egy másik szemszögből mégis lehet új és izgalmas. Hónapokig dolgoztunk azért, hogy Ön otthonában a lehető legegyszerűbb módon is jó kávét tudjon készíteni. A biztonsági játékosok számára a klasszikus, kolumbiai vonalat ajánljuk, aki pedig felfedező útra indulna, bátran próbálja ki a specialty Kenya kávénkat. Mindkét tétel teljesen egyedi pörkölést és őrlést követően kerül zacskóba annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsák Önnek.
Kenyaszerte nagyjából 700 ezer termelő foglalkozik kávétermesztéssel. A munka teljesen manuálisan folyik: a gazdák teljes mértékben kézzel dolgoznak, a szürettől kezdve, a szárításon át a feldolgozás és a minőségosztályozás folyamatait is beleértve. A középső régiók tápanyagban gazdag vulkanikus talaja pedig tovább lendít a kávék minőségén, így a legjobb tételek is innen származnak.
Épp ezekben a középső régiókban tevékenykedik a Kianjege Coffee Factory, Karatina városának közelében. A szervezet 1987-ben alakult, és hét holdnyi területen gazdálkodik Nyagathi, Nyangio és Kimathi falvak kávétermelő családjaival közösen.
Kenyára leginkább az SL variánsok termesztése jellemző, de a’80-as évek óta már a Ruiru variánsok is jelen vannak – hiszen ellensúlyozzák a SL-ek gyengeségeit. A tenyésztés során a Catimorvariánst vették alapul, de a keresztezésnél szerepet kaptak ellenálló és csészeminőségi tulajdonságaiknak köszönhetően a K7, az SL28, az N39 és a SudanRume.

szeder

bodzavirág

narancs
Elkészítési javaslatunk:
Két személyes kotyogós: 10 g őrölt kávé 100 g forrásban lévő vízhez
Három személyes kotyogós: 12 g őrölt kávé 150 g forrásban lévő vízhez
Mindenképp javasoljuk szűrt víz használatát!
A receptek összeállításánál a Bialetti Moka Express két- és háromszemélyes kotyogósát használtuk.
Vélemények











Mit jelent nekünk ez a kávé:
Amikor a megfelelő kávét kerestük a projekthez a cél világos volt: egy karakteres de könnyed kávét kerestünk a meglévő kávéink közül. A Kianjegetétel már akkor nagy kedvencünk volt vibránssavaival és kiemelkedő édességével. Ezen attribútumai a kotyogós készítése során sem maradtak el