Mit jelent nekünk ez a kávé:
Ez a kávé számunkra igazi kincs, hiszen ritka és különleges fajtaként már önmagában is külön
figyelmet érdemel. Ami igazán különlegessé teszi, az a Carbonic Maceration feldolgozás, ami miatt
már az első cupping során is kiemelkedett a többi kávé közül. Ez a gondosan kidolgozott és hosszú
erjesztési- és szárítási folyamat nemcsak a kávé karakterét teszi felejthetetlenné, hanem számunkra
is egy izgalmas utazás minden egyes csészében.
Külön öröm számunkra, hogy ez lett az első omni roast kávénk, amely minden elkészítési módban
megmutatja sokszínű, különleges karakterét.
Vélemények











Java Blossom
Ízjegyek: karamell, kék szőlő, jázmin
Ország: Colombia
Régió: Tolima
Farm: El Verger Estate
Variáns: Java
Feldolgozás: Natural carbonic maceration
Fekvés: 1450 masl
Kiszerelés: 200 gramm
6.900 Ft
Elkészítési javaslatunk:
Filter:
15 g
250 ml víz – 50-50 grammos felöntés
45 mp előáztatás
1995-ben a Bayter család belevágott a mezőgazdaságba az El Vergel farmon, ahol kezdetben avokádót termesztettek.
2006-ban, amikor az avokádó ára drasztikusan visszaesett, új irányt választottak, és kávéfajtákat ültettek (catimore, vörös és sárga caturra). Ebből idővel egy sikeres kávéfarm született.
2016-tól Miguel Jimenez szakértő segítségével specialty kávékat kezdtek termeszteni.
2018-ban áttértek a természetes feldolgozási módszerekre, kísérletezve a fermentációval.
Híresek lettek az úttörő Koji fermentációs eljárásukról, amely új szintre emelte a zöldkávé feldolgozását.
A farm mögött Martha Montenegro, valamint Elias és Shady állnak, akik nemcsak kávét termesztenek, hanem közösséget is építenek.
Elkészítési javaslatunk:
Filter:
– 15 g
– 250 ml víz: 50-50 grammos felöntés
-45 mp előáztatás
Vélemények











Mit jelent nekünk ez a kávé:
Ez a kávé számunkra igazi kincs, hiszen ritka és különleges fajtaként már önmagában is külön
figyelmet érdemel. Ami igazán különlegessé teszi, az a Carbonic Maceration feldolgozás, ami miatt
már az első cupping során is kiemelkedett a többi kávé közül. Ez a gondosan kidolgozott és hosszú
erjesztési- és szárítási folyamat nemcsak a kávé karakterét teszi felejthetetlenné, hanem számunkra
is egy izgalmas utazás minden egyes csészében.
Külön öröm számunkra, hogy ez lett az első omni roast kávénk, amely minden elkészítési módban
megmutatja sokszínű, különleges karakterét.