A kávéról
Krémesség, amit kiegyensúlyoz a citrus savassága.
Ez jellemzi leginkább a Cerro Azul farmon termő Gesha-t. Kóstolás után biztosan maradandó élményt nyújt a hosszan elnyúló ízkavalkád.
Feldolgozánsál mosás után 14 órán keresztül fermentálják őket nyitott tartályokban, ezután 18 órán keresztül fedett tartályokban, hogy mélyítsék az ízeket a kávészemekben


Az utolsó lépés miután kiszedték a cseresznyéből a babokat, hogy oxigénen fermentálják őket 3 napon keresztül, így elérve a legkifinomultabb ízvilágát a Gesha-nak.
3-5 napos szárítás során zárják vissza a babokba a fermentálással elért ízeket, hogy megőrizzék a feldolgozás során keletkezett gazdag ízeket.
A farmról
A farmot 1945-ben alapította Juan Antonio és felesége Blanca Iigia a Potosí területen. A Typica 3 féle variánsát szerették volna telepíteni (Yellow Bourbon, Red Bourbon és Caturra), így 14 gyermekük segítségével kezdték el gondozni az ültetvényeket.
A kávépiac és az országban történő válatozások ellenére nagyon sikeresnek bizonyult a farm, ezért pár évvel később eldöntötték, hogy megnövelik a termelésüket. Ekkor csatolták a farmhoz a Trujillo területet.


2007-ben, mikor Rigoberto fiuk Panama régióban menedzselte a La Carleida farmot és elnyerte a panamai SCA által kiadott “Best coffee of Panama” díjat, eldöntötte, hogy saját családja farmján is szeretné termeszteni ezt a variánst.
Annak ellenére, hogy Kolumbia éghajlata és a termőtalaj megnehezítik ezen variánsok termesztését, a Granja La Esperanza immáron 4 farmján minden évben kiváló kávékat szüretelnek.
Vélemények










