Gesha Honey

Ízjegyek: piros gyümölcs, melasz, citrus

Ország: Colombia
Régió: Valle del Cauca
Farm: Cerro Azul
Variáns: Gesha
Feldolgozás: Honey
Magasság: 1752 – 1941 masl

Pörkölési profil: filter
Kiszerelés: 20 gramm

3.900 Ft

30 készleten

A kávéról

Krémesség, amit kiegyensúlyoz a citrus savassága.

Ez jellemzi leginkább a Cerro Azul farmon termő Gesha-t. Kóstolás után biztosan maradandó élményt nyújt a hosszan elnyúló ízkavalkád.

Feldolgozánsál mosás után 14 órán keresztül fermentálják őket nyitott tartályokban, ezután 18 órán keresztül fedett tartályokban, hogy mélyítsék az ízeket a kávészemekben

Az utolsó lépés miután kiszedték a cseresznyéből a babokat, hogy oxigénen fermentálják őket 3 napon keresztül, így elérve a legkifinomultabb ízvilágát a Gesha-nak. 

3-5 napos szárítás során zárják vissza a babokba a fermentálással elért ízeket, hogy megőrizzék a feldolgozás során keletkezett gazdag ízeket.

A farmról

A farmot 1945-ben alapította Juan Antonio és felesége Blanca Iigia a Potosí területen. A Typica 3 féle variánsát szerették volna telepíteni (Yellow Bourbon, Red Bourbon és Caturra), így 14 gyermekük segítségével kezdték el gondozni az ültetvényeket. 

A kávépiac és az országban történő válatozások ellenére nagyon sikeresnek bizonyult a farm, ezért pár évvel később eldöntötték, hogy megnövelik a termelésüket. Ekkor csatolták a farmhoz a Trujillo területet. 

2007-ben, mikor Rigoberto fiuk Panama régióban menedzselte a La Carleida farmot és elnyerte a panamai SCA által kiadott “Best coffee of Panama” díjat, eldöntötte, hogy saját családja farmján is szeretné termeszteni ezt a variánst.

 Annak ellenére, hogy Kolumbia éghajlata és a termőtalaj megnehezítik ezen variánsok termesztését, a Granja La Esperanza immáron 4 farmján minden évben kiváló kávékat szüretelnek.

Vélemények

Termékajánló