Coffee Water – Filter
Filter Coffee Water kávévizünk tökéletes ásványianyag-egyensúllyal büszkélkedhet, amely hozzájárul a lehető legtisztább, legkiegyensúlyozottabb, legélénkebb és legzamatosabb V60 filterkávé, AeroPress és Teleportafilter elkészítéséhez. Ints búcsút a túl tompa és üres, túl keserű és savanyú csészéknek, és készülj fel arra, hogy végre azokat az ízjegyeket kóstold, amelyek a kávéd csomagolásán szerepelnek!
A Coffee Water – Filter termék NEM alkalmas eszpresszógépekhez. Ha filter- és eszpresszóvízként is szeretnéd használni a terméket, akkor a Coffee Water – Specialty Espresso vizünk tudjuk ajánlani köztes megoldásnak.
A főzővíz ásványianyag-tartalma nagyban befolyásolja a kávéd ízét. Nemcsak azért, mert a filterkávé körülbelül 95-98%-ban vízből áll, hanem azért is, ahogy a kávé ízjegyei kölcsönhatásba lépnek a vízben lévő ásványi anyagokkal.
Miért is érdemes kávévizet használni?
- Kifejezetten világos pörkölésű kávébabokból készült V60 filter, AeroPress és Teleportafilter kávékhoz kialakítva
- Segít megragadni az összes kellemes ízjegyet mindenféle kellemetlen utóíz nélkül
- Csökkentett keserűség és savanyúság, megnövekedett „édesség” és tisztaság
- Megfelel a Specialty Coffee Association (SCA) irányelveinek
- Minőség a legszigorúbb EU-s szabványok alapján
- Könnyen használható
2 liter desztillált vízhez
1 db egy csomagban
400 Ft
Hogyan kell használni?
Csak nyisd ki a tasakot, öntsd a tartalmát a palackba (2l vagy 5l), önts bele demineralizált, desztillált vagy fordított ozmózisos vizet, majd rázd össze addig, amíg teljesen el nem keveredik.
Hogyan is hat a víz a kávéra?
A kávéd ízét több tényező befolyásolja:
- kávé típusa
- pörkölés szintje
- pörkölés dátuma
- őrlemény mérete
- víz hőmérséklete
- víz mennyisége
- víz minősége
A víz ásványianyag-tartalmát elsősorban a földrajzi helyzete határozza meg. Ehhez még hozzájön, hogy a hagyományos szűrési módszerek nem teljesítenek következetesen, azaz nem szűrnek ki mindent. A csapvized ásványianyag-tartalmának nagyjából kiszűrik a felét, tehát két különböző háztartás két különböző ízű szűrt vizet kap még akkor is, ha ugyanazzal a termékkel szűrik azt. A főzővíz ásványianyag-tartalma nagyban befolyásolja a kávéd ízét. A főzővíz ásványianyag-tartalma nagyban befolyásolja a kávéd ízét. Nemcsak azért, mert a filterkávé körülbelül 95-98%-ban vízből áll, hanem azért is, ahogy a kávé ízjegyei kölcsönhatásba lépnek a vízben lévő ásványi anyagokkal. Nem számít, hogy mennyire jók a kávébabjaid vagy a felszerelésed, esetleg hogy milyen képzett baristává váltál. Ha az ásványianyag-tartalom az adott kávé típusának nem megfelelő, akkor a kávéd íze továbbra is tompa vagy üres, keserű vagy savanyú lesz.
Coffee Water – Filter vizünk megtervezésekor példaként azokat a legjobb lágy ásványvizeket vettük alapul, amelyek alkalmasak a gondosan, világosan pörkölt értékes kávébabokhoz, illetve azok ízének a tisztaságának a megőrzéséhez. Ez segít megragadni a sajátos, világos ízjegyeiket, miközben a savasságukat is élvezhetőbb szintre fogja kiegyensúlyozni. A mi vizünk nagyon hasonlít azokra a vizekre, amelyeket a legjobb pörkölők használnak kifejezetten ehhez a kávéfajtához. Ezért biztos lehetsz benne, hogy a kávéd pontosan úgy fog ízlelni, ahogyan azt tervezték.
Vélemények










