Mit jelent nekünk ez a kávé:

Coffee Water – Filter

Filter Coffee Water kávévizünk tökéletes ásványianyag-egyensúllyal büszkélkedhet, amely hozzájárul a lehető legtisztább, legkiegyensúlyozottabb, legélénkebb és legzamatosabb V60 filterkávé, AeroPress és Teleportafilter elkészítéséhez. Ints búcsút a túl tompa és üres, túl keserű és savanyú csészéknek, és készülj fel arra, hogy végre azokat az ízjegyeket kóstold, amelyek a kávéd csomagolásán szerepelnek!

Coffee Water – Filter termék NEM alkalmas eszpresszógépekhez. Ha filter- és eszpresszóvízként is szeretnéd használni a terméket, akkor a Coffee Water – Specialty Espresso vizünk tudjuk ajánlani köztes megoldásnak.

A főzővíz ásványianyag-tartalma nagyban befolyásolja a kávéd ízét. Nemcsak azért, mert a filterkávé körülbelül 95-98%-ban vízből áll, hanem azért is, ahogy a kávé ízjegyei kölcsönhatásba lépnek a vízben lévő ásványi anyagokkal.

Miért is érdemes kávévizet használni?

  • Kifejezetten világos pörkölésű kávébabokból készült V60 filter, AeroPress és Teleportafilter kávékhoz kialakítva
  • Segít megragadni az összes kellemes ízjegyet mindenféle kellemetlen utóíz nélkül
  • Csökkentett keserűség és savanyúság, megnövekedett „édesség” és tisztaság
  • Megfelel a Specialty Coffee Association (SCA) irányelveinek
  • Minőség a legszigorúbb EU-s szabványok alapján
  • Könnyen használható

2 liter desztillált vízhez

1 db egy csomagban

400 Ft

Hogyan kell használni?

Csak nyisd ki a tasakot, öntsd a tartalmát a palackba (2l vagy 5l), önts bele demineralizált, desztillált vagy fordított ozmózisos vizet, majd rázd össze addig, amíg teljesen el nem keveredik.

Hogyan is hat a víz a kávéra?

A kávéd ízét több tényező befolyásolja:

  • kávé típusa
  • pörkölés szintje
  • pörkölés dátuma
  • őrlemény mérete
  • víz hőmérséklete
  • víz mennyisége
  • víz minősége

A víz ásványianyag-tartalmát elsősorban a földrajzi helyzete határozza meg. Ehhez még hozzájön, hogy a hagyományos szűrési módszerek nem teljesítenek következetesen, azaz nem szűrnek ki mindent. A csapvized ásványianyag-tartalmának nagyjából kiszűrik a felét, tehát két különböző háztartás két különböző ízű szűrt vizet kap még akkor is, ha ugyanazzal a termékkel szűrik azt. A főzővíz ásványianyag-tartalma nagyban befolyásolja a kávéd ízét. A főzővíz ásványianyag-tartalma nagyban befolyásolja a kávéd ízét. Nemcsak azért, mert a filterkávé körülbelül 95-98%-ban vízből áll, hanem azért is, ahogy a kávé ízjegyei kölcsönhatásba lépnek a vízben lévő ásványi anyagokkal. Nem számít, hogy mennyire jók a kávébabjaid vagy a felszerelésed, esetleg hogy milyen képzett baristává váltál. Ha az ásványianyag-tartalom az adott kávé típusának nem megfelelő, akkor a kávéd íze továbbra is tompa vagy üres, keserű vagy savanyú lesz.

Coffee Water – Filter vizünk megtervezésekor példaként azokat a legjobb lágy ásványvizeket vettük alapul, amelyek alkalmasak a gondosan, világosan pörkölt értékes kávébabokhoz, illetve azok ízének a tisztaságának a megőrzéséhez. Ez segít megragadni a sajátos, világos ízjegyeiket, miközben a savasságukat is élvezhetőbb szintre fogja kiegyensúlyozni. A mi vizünk nagyon hasonlít azokra a vizekre, amelyeket a legjobb pörkölők használnak kifejezetten ehhez a kávéfajtához. Ezért biztos lehetsz benne, hogy a kávéd pontosan úgy fog ízlelni, ahogyan azt tervezték.

Vélemények

Termékajánló

5.600 Ft18.200 Ft
5.500 Ft17.900 Ft
5.100 Ft17.300 Ft
4.750 Ft15.500 Ft