Gesha Gaylee

Ízjegyek: bodza, rózsa, csirimojó

Ország: Ethiopia
Régió: Bench Maji
Farm: Gesha Village
Farm area: Gaylee
Variáns: Illubabor forest
Lot szám: 24/E-14
Feldolgozás: Semi Anaerob – Honey
Magasság: 1916-1982 masl

Pörkölési profil: filter
Kiszerelés: 20 gramm

2.500 Ft

28 készleten

A kávéról

Az Illubabor variáns sajátos ízjegyeit tökéletesen hordozó, kiegyensúlyozottan gyümölcsös és fűszeres kávé a termelés 15 %-át teszi ki a Gaylee farm részen. Különleges ízjegyeit a terület mellett elfolyó, a farm vízellátását biztosító Yetgordon folyóból is nyeri.

Feldolgozásánál a frissen szedett kávécseresznyéket juta zsákban fermentálják egy föld alatti beton kádban 60 órán keresztül. A fermentált cseresznyéket aztán szétnyomják és árnyékban szárítják 16 napon át.

A farmról

Az Etiópia dél-nyugati részén fekvő, 471 hektáros Gesha farm a 2000-es évek végén jött létre, az etiópiai származású Rachel Samuel elképzelései alapján.  

A tökéletes hely megtalálása után az Etiópia középhegységén fekvő Gori Gesha farmról szedett magokkal kezdték kialaíkati az ültetvényeket. Évek kemény munkájával alakították ki a farmot, hogy létrehozzák a legtökéletesebb növényeket. 

Kezdetben kétféle variánst ültettek: Gesha 1931 és Gori Gesha. Mindkét variáns a Gori erdő Panama Gesha gyüjtőterületéről származik. Előbbi hasonlít legjobban genetikailag, formailag és ízvilágában is a Panama Gesha-ra. 

A harmadik variánst az Illubabor erdőben szüretelték először. Részben kiváló betegségtűrő képességei miatt választották. 

A Gesha Farm 8 különbőző részre van osztva.
A 3 fő részt a 3 variáns határozza meg. Ezeken belül pedig feldolgozás, ízek és magasság alapján osztották fel az ültetvényeket. 

Ez megkönnyíti a kávé feldolgozását, amikkel dolgoznak és lehetőséget ad a kísérletezésre.

Vélemények

Termékajánló

5.500 Ft17.900 Ft
4.750 Ft15.500 Ft
4.800 Ft15.900 Ft