A kávéról
Ez, az egyik leggyakrabban választott versenykávé feldogozása miatt komplex, de tiszta ízeket hordoz.
Markáns gyümölcsösség és édesség jellemzi, ahogyan az Oma terület összes kávéját.
Feldolgozásánál a kávébabokat a gyümölccsel együtt szárítják, majd a gyümölcsből kivéve a napra teszik őket, hogy tovább szárítsák a szemeket. Éjjelre egy parabolikus műanyag szerkezettel is befedik a kávékat, hogy segítsék a levegő áramlását a kávék fölött. Ez a folyamat akár 18-20 napig is eltart, a tökéletes eredmény elérése érdekében.


A farmról
Az Etiópia dél-nyugati részén fekvő, 471 hektáros Gesha farm a 2000-es évek végén jött létre, az etiópiai származású Rachel Samuel elképzelései alapján.
A tökéletes hely megtalálása után az Etiópia középhegységén fekvő Gori Gesha farmról szedett magokkal kezdték kialaíkati az ültetvényeket. Évek kemény munkájával alakították ki a farmot, hogy létrehozzák a legtökéletesebb növényeket.
Kezdetben kétféle variánst ültettek: Gesha 1931 és Gori Gesha. Mindkét variáns a Gori erdő Panama Gesha gyüjtőterületéről származik. Előbbi hasonlít legjobban genetikailag, formailag és ízvilágában is a Panama Gesha-ra.
A harmadik variánst az Illubabor erdőben szüretelték először. Részben kiváló betegségtűrő képességei miatt választották.
A Gesha Farm 8 különbőző részre van osztva.
A 3 fő részt a 3 variáns határozza meg. Ezeken belül pedig feldolgozás, ízek és magasság alapján osztották fel az ültetvényeket.
Ez megkönnyíti a kávé feldolgozását, amikkel dolgoznak és lehetőséget ad a kísérletezésre.

Vélemények










