Mit jelent nekünk ez a kávé:

Mindeddig leginkább mosott tételeket kóstolhattuk Rwanda területéről, azonban ez a natural kávé komplexitásával és sokoldalúságával megnyert minket a cupping soron: édes, sűrű, fűszeres karaktere nem a megszokott bogyós gyümölcsös, citrusos savassággal társul, hanem számunkra meglepő módon almás, körtés jegyek jellemzik.

Vélemények

Rwanda Nzahaha

Ízjegyek:

  • espresso: édes alma, vilmoskörte, karamell
  • filter: almakompót, mazsola, eper, körte, szegfűszeg

Ország: Rwanda
Régió: Nyugati Provincia
Mosóállomás: Nzahaha
Variáns: Bourbon
Feldolgozás: Natural
Fekvés: 1500 masl

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:

Bemenő: 17 g
Kijövő: 40 g
Idő: 26-27 mp
Vízhőfok: 93

Filterhez

Kávé: 16 g
Víz: 250 g
Idő: 3:30
Vízhőfok: 90°
Őrlés: Comandante 30 click
Felöntés: 45 másodpercenként 50 g víz, amíg el nem éri a 250 grammot.

A Nyungwe Nemzeti Park határán, a Bugarama völgyben fekvő Nzahaha mosóállomás nagyjából 1200 farmer cseresznyéit gyűjti egybe és dolgozza fel. Az állomást 2007-ben építették, és nagyjából 300 km-re fekszik a fővárostól, Kigalitól.

Bugarama és környékének homokos, agyagos talaja remek vízelvezető képességének hála, remek talaja a kávétermesztésnek. Az agyagtalaj emellett tápanyagban rendkívül gazdag, így a vulkanikus talaj mellett az egyik legmegfelelőbb.

Minden cseresznyét szelektíven válogatnak a kézi szüretek során, majd a mosóállomásra szállítják. Átvétel után Nzahaha alkalmazottai újra alaposan átválogatják, így a sérült vagy defektes szemek kevesebb eséllyel kerülnek a folyamatba. A leválogatást követően a szárító asztalokra terítik, és naponta átforgaják az egyenletes száradás érdekében. Miután a cherry 25-35 nap alatt kiszáradt, egy újabb válogatáson esik át – itt az alacsony sűrűségű, formátlan és törött szemeket keresik kimondottan. A cél, hogy a folyamat végére csak a minőségi szemek maradjanak.

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Mindeddig leginkább mosott tételeket kóstolhattuk Rwanda területéről, azonban ez a natural kávé komplexitásával és sokoldalúságával megnyert minket a cupping soron: édes, sűrű, fűszeres karaktere nem a megszokott bogyós gyümölcsös, citrusos savassággal társul, hanem számunkra meglepő módon almás, körtés jegyek jellemzik.

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:
Bemenő: 17 g
Kijövő: 40 g
Idő: 26-27 mp
Vízhőfok: 93

Filterhez:
Kávé: 16 g
Víz: 250 g
Idő: 3:30
Vízhőfok: 90°
Őrlés: Comandante 30 click
Felöntés: 45 másodpercenként 50 g víz, amíg el nem éri a 250 grammot.

Termékajánló