Mit jelent nekünk ez a kávé:
Vélemények











Rwanda Abadatezuka
Ízjegyek: kék szőlő, málnás cukorka, toffifee
Ország: Rwanda
Régió: Cyato, Western Province
Variáns: Bourbon
Feldolgozás: natural
Fekvés: 1850 – 2200 masl
5.600 Ft – 18.200 Ft
Elkészítési javaslatunk:
Espresso:
18 g bemenő, 45 g kijövő, 30 mp alatt, 92°
Filter:
16 g bemenő, 230 g kijövő, 90 fokos víz, 2:40 mp alatt
Rwandába a kávétermelés a gyarmatósítók által jutott el, hiszen szerettek volna minél több területet a növénynek szentelni, hogy ki tudják szolgálni az Európában egyre növekvő igényt az akkor még luxus cikknek számító kávéra.
Az Abadatezuka Cooperative egy csoport kisgazdálkodókból álló közösség Rwanda nyugati vidékén. Nem rendelkeznek saját feldolgozó részleggel, így a 2017 óta működő Cíato mosóállomásra viszik a kávécseresznyéket, amit több közelben lévő farm is használ. Az akár 2200 méter magasan is termő kávé ebben a régióban azért számít különlegesnek, mert a közelben elhelyezkedő Nyungwe erdőből érkező méhek beporzással segítenek elérni a különleges ízélményt. A szintén közelben fekvő Kivu tó és a minőségi termőtalaj, melynek összetétele főleg homok és fekete humusz, szintén hozzájárulnak a kávé végeredményéhez, hogy egy tökélestes csésze kávét kapjunk.
Elkészítési javaslatunk:
Espresso:
hamarosan
Filter:
hamarosan
Vélemények











Mit jelent nekünk ez a kávé:
Letisztult, csodás, hihetetlenül édes – ezek voltak a fő jellemzői a kávénak. Cukorkás édessége mellé párosuló fűszeressége igazán különlegessé tette számunkra, ám kolumbiai kávékra jellemző citrusossága még inkább kiemeli ezt az élményt.