Mit jelent nekünk ez a kávé:

Egyszerre édes és kellemesen gyümölcsös, mellette pedig egészen vastag, sűrű testesség jellemzi, a natural kávékra jellemző fermentált jegyekkel; biztosak voltunk benne, hogy megtaláltuk az új espressonkat, amit örömmel ajánlunk majd bárkinek. A tesztek során pedig igazunk lett: a kávé hűlés közben sem esik szét, édes, mandarinos jellege pedig mogyoróvajas jegyekkel köszön le.

Vélemények

Peru Guersy de la Cruz

Ízjegyek:

  • espresso: zöldalma, mandarin, mogyoróvaj, tejcsokoládé

Ország: Peru
Régió: Amazonas
Város: Lonya Grande
Farm: FincaFundo Don Eulalio
Variáns:Castillo, Pache
Feldolgozás: Natural
Fekvés: 1550 masl

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:

Bemenő: 17 g
Kijövő: 34 g
Idő: 26 mp
Vízhőfok: 93 °C

Guersy Michael Milian de la Cruz 2012-ben csatlakozott a perui JUMARP (Asociación de Productores Cafetaleros Juan Marco „El Palto”) szövetséghez. Amellett, hogy a kis farm gazdaságát tökéletesíti, a szervezetet is kisegíti könyvelésben. A JUMARP-ot 2003-ban 36 kávés gazda alapította. Azóta egy impresszív minőség-programot indítottak, ami segít a meglévő és belépő tagoknak fejleszteni a kávé minőségén, és nagyon jó úton haladnak, hogy ez az emelkedés a folyamat minden szakaszában tapasztalható legyen.

A szervezet mind a 188 tagja minősített organikus gazdálkodást vezet, valamint Fair Trade elismeréssel is rendelkeznek. A minősítésekből származó bevételt a szövetség fontos közösségi projektekre fordítja, mint például a termelés renoválására, oktatásra és iskolák fejlesztésére. Egyik kiemelkedő programjuk célja, hogy valamennyi kikerülő termény 85-86 pontos eredményt érjen el.

Peru-szerte a legtöbb kisgazdálkodó háztáji termelést folytat: kis területen a szomszédos családok egymás kisegítve végzik a termelést és a szüretet, így segítve egymást a sikerhez. Szüret idején szelektíven, kézzel szüretelnek, amiben általában az egész család részt vesz. Néhány nagyobb farm esetében előfordult, hogy munkaerőt alkalmaznak. Szüret után újra kézzel átválogatják a szemeket, így minimalizálva a defektes szemek esélyét.

A szárítás mindenhol másképp működik. Vannak farmerek, akik emelt ágyakon, mások pedig emelt ágyas helyiségekben, árnyékolva szárítanak – sokszor pedig a háztetőkön. Nagyjából 20 napot töltenek a cseresznyék a szárító ágyakon, mielőtt beszednék azokat.

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Egyszerre édes és kellemesen gyümölcsös, mellette pedig egészen vastag, sűrű testesség jellemzi, a natural kávékra jellemző fermentált jegyekkel; biztosak voltunk benne, hogy megtaláltuk az új espressonkat, amit örömmel ajánlunk majd bárkinek. A tesztek során pedig igazunk lett: a kávé hűlés közben sem esik szét, édes, mandarinos jellege pedig mogyoróvajas jegyekkel köszön le.

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:

Bemenő: 17 g
Kijövő: 34 g
Idő: 26 mp
Vízhőfok: 93 °C

Termékajánló