Mit jelent nekünk ez a kávé:

Nagymamám sokszor sütött hájas sütit, amit szilvalekvárral töltött meg: a friss, meleg roppanós tészta, a lekvár és a porcukor édessége egyszerre jutott eszünkbe az első kóstolásnál. Aztán jött a ráadás, ahogy az ital hűlt: gyümölcsös édesség, vibráns savakkal, mindez egy perui tételtől – abszolút megnyert minket ez a kávé magának!

Vélemények

Peru CECAFE

Ország: Peru
Régió: Amazonas
Város: Lonya Grande
Farm: 810+ farmer, CECAFE tagok
Variáns: Bourbon, Catimor, Caturra, Typica
Feldolgozás: natural
Fekvés: 1200 – 2100 masl

Ízjegyek: Szilva, kék szőlő, méz, tejcsokoldé

3.900 Ft

Törlés

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:
Bemenő: 19g
Kimenő: 40g
Idő: 27 mp
Vízhőfok: 92 °C

Filterhez:
Kávé: 16g
Víz: 250g
Idő 3:30
Vízhőfok: 92 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot

(Érdemes bontatlan zacskóban pihentetni a kávét 7-14napig – túl friss kávét használva élesztős, fermentációs ízjegyek köszönnek vissza, az élénk gyümölcsök helyett)

A CECAFE (Cooperativa Agraria Ecológica de Lonya Grande) 2006-ban alakult, az amazonasi Lonya Grande város 80 termelője által. A Gilmer Sánchez vezette szervezet célja a kezdetektől az összefogással, együttműködéssel, kooperációval elért fejlődés volt.

Mára a CECAFE több mint 800 tagot számlál különféle termékvonalakon, beleértve a több mint 165 női tag számára biztosított programokat, illetve az exkluzív microlotokat. A CECAFE egyéni tagjait egy összefogásba, kooperációba szervezi. Együtt dolgoznak azon, hogy piaci versenyképességüket folyamatosan emelni tudják, technikai és financiális támogatásokat biztosítanak és igényelnek, valamint közösségükön belül több szociális és környezeti programot futtatnak.

A szervezet fő fókusza a tiszta ügymeneten van, így biztosítva jövedelmet tagjai számára. Ennek érdekében a minőség-ellenőrzés során pontos, naprakész információkkal rendelkeznek minden kávészállítmányról. A nyomon követésben egy saját online rendszer van segítségükre, melyhez a ügyfelek hozzáférést kapnak, így pontosan lekövethetővé válik a kávé útja.

Hogy segítse tagjait a nemzetközi piaci versenyben, a CECAFE technikai és mezőgazdasági támogatásokat nyújt a farmerek számára. Így a magas minőségű kávék előállítása egy fenntartható természeti környezetben valósul meg.

CECAFE támogatja a mezőgazdasági diverzitást, mintegy így garantálva a farmerek számára az anyagi biztonságot. Az összefogás továbbá biztosít tanfolyamokat a tagok számára, mint pl. gazdálkodás menedzsment, árnyékgazdálkodás, talaj megőrzés, természetes kártevő kontroll és trágyázás.

Szüret idején a gazdák leválogatva, kézzel szüretelnek. A cseresznyéket tiszta vízben átmossák, és a szárító ágyakra terítik. Minden tételt gondosan felcímkéznek, és jól elkülönülő helyeken tartják variáns és szüret napja szerint kategorizálva. Az egyenletes száradás érdekében rendszeresen átforgatják.

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Nagymamám sokszor sütött hájas sütit, amit szilvalekvárral töltött meg: a friss, meleg roppanós tészta, a lekvár és a porcukor édessége egyszerre jutott eszünkbe az első kóstolásnál. Aztán jött a ráadás, ahogy az ital hűlt: gyümölcsös édesség, vibráns savakkal, mindez egy perui tételtől – abszolút megnyert minket ez a kávé magának!

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:
Bemenő: 19g
Kimenő: 40g
Idő: 27 mp
Vízhőfok: 92 °C

Filterhez:
Kávé: 16g
Víz: 250g
Idő 3:30
Vízhőfok: 92 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot

(Érdemes bontatlan zacskóban pihentetni a kávét 7-14napig – túl friss kávét használva élesztős, fermentációs ízjegyek köszönnek vissza, az élénk gyümölcsök helyett)

Termékajánló