Mit jelent nekünk ez a kávé:
Hamarosan
Vélemények
Nicaragua Agua Sarca
Ízjegyek: vérnarancs, ribizli, mogyorókrém, étcsokoládé
Ország: Nicaragua
Régió: Nueva Segovia
Farmer: Isacio J. Albir
Variáns: Caturra, Catuai
Feldolgozás: Anaerob natural, sleeping bag
Fekvés: 14100 masl
4.850 Ft – 16.100 Ft
Elkészítési javaslatunk:
Espresso:
hamarosan
Filter:
hamarosan
Isacio Albir igencsak fiatalon ismerkedett meg a kávé világával: iskolai nyári szünetek alkalmával járt el dolgozni kávé szüretekre. Tisztán emlékszik még, hogy az első variáns, amivel „pályafutása” során találkozott, az a Maragogipe volt. Később, az egyetemen mezőgazdaságból diplomázott, édesapja pedig éppen kávé termesztésbe fogott, így volt alkalma a területre specializálódva mélyebb tudást szert tenni.
Isacio immár több mint 30 éve a kávétermelő szövetség oszlopos tagja. Az Agua Sarca farm Dipilto városához tartozik. A teljes területen, mind a 69 hektáron kávétermesztés folyik. Agua Sarca 7 különböző variánssal dolgozik, összesen pedig nagyjából 300 ezer kávécserje biztosítja évről évre az egyedi végeredményt.
A cseresznyék szüret után érettség alapján szelektálásra kerülnek. A legkiválóbbakat tovább viszik, és nagy, teljesen zárt tankokban fermentálják. Az oxigénmentes állapot serkenti a tej- és alkoholsavak kialakulását, sőt, az illékony aromákat is sokkal hangsúlyosabbá teszi.
A fermentációs folyamat itt még nem ér véget: „sleeping bag” szárítóágyakra kerülnek, miután az anaerob fermentáció véget ért.
A szárítás során a fermentált szemeket egy olyan nem átlátszó anyagra terítik ki, ami megtartja a
babok nedvességtartalmát. A folyamat felváltva áll be- és kitakart állapotból: kitakarva a szemek pont úgy száradnak, mint egy sima száraz eljárás során, azonban a betakart fázisban a száradás lelassul, és a zsákanyagban összegyűlt nedvesség tovább fermentálja a szemeket.
Elkészítési javaslatunk:
Espresso:
hamarosan
Filter:
hamarosan
Vélemények
Mit jelent nekünk ez a kávé:
Letisztult, csodás, hihetetlenül édes – ezek voltak a fő jellemzői a kávénak. Cukorkás édessége mellé párosuló fűszeressége igazán különlegessé tette számunkra, ám kolumbiai kávékra jellemző citrusossága még inkább kiemeli ezt az élményt.