Mit jelent nekünk ez a kávé:
Vélemények
Ethiopia Uraga
Ízjegyek: aszalt bogyós gyümölcsök, őszibarack, tejcsokoládé
Ország: Ethiopia
Régió: Guji
Terület: Oromia
Közösség: Uraga
Falu: Solomo
Variáns: Heirloom
Feldolgozás: natural
Fekvés: 2100 – 2200 masl
Elkészítési javaslatunk:
Espresso:
hamarosan
Filter:
hamarosan
A Guji régióban fekvő Uraga jellegzetessége, hogy a kávé kisebb, mint fél hektáros farmokon terem a gazdáknál – ezen a területen pedig nemcsak ám kávét, de kukoricát, babot, búzát és árpát termesztenek leginkább. Szüret után a kávétermést az uragai mosóállomásra szállítják.
Etiópiában a kávék lekövethetősége jellegzetesen csupán a mosóállomásig lehetséges. A kistermelők ide szállítják feldolgozásra a kávécseresznyéket, amiért súly és minőség alapján fizetséget kapnak. A kávét leválogatják és minőség szerint szortírozzák – viszont az információ, hogy kinek a kertjéből, terméséből érkezett be, teljesen elvész a folyamat során.
Elkészítési javaslatunk:
Espresso:
hamarosan
Filter:
hamarosan