Mit jelent nekünk ez a kávé:
Chelchele azon visszatérő tételünk egyike, amivel öröm újra együtt dolgozni: krémes testesség, epres joghurt ízvilág kellemes, tejcsokoládés lecsengéssel. Kimondott kedvencünk filteren, mikor már annyit hűlt, hogy savai és édessége teljesen kibontakoztak.
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Ethiopia Chelchele
Régió: Yirgacheffe
Woreda: Kochere
Kebele: Chelchele
Fekvés: 1880 masl
Variáns: Heirloom
Szüret: November – január
Feldolgozás: Natural
Ízjegyek: érett málna, cseresznye, édes csokoládé, joghurt
3.900 Ft – 13.200 Ft
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 17g
Kimenő: 40g
Idő: 29mp
Vízhőfok: 93 °C
Filterhez:
Kávé: 15g
Víz: 250g
Vízhőfok: 94 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Recept: 45mp -ként 50grammal felöntjük míg elérjük a 250g-ot
Etiópia a kávék világában kimondottan különleges helyen áll. Nemcsak a hozzá kapcsolódó mondai háttér miatt, de a helyiek kávéhoz való viszonya is eltér a többi termővidéktől. A kávénövény itt ugyanis nem pénz terményként került be a köztudatba, termelése, feldolgozása és fogyasztása egyszerűen a mindennapok részévé vált. Épp ezért a lekövethetőség a mosóállomásokig lehetséges, a kávé jelentős része ugyanis kistermelőktől származik, akik átlagosan kevesebb mint fél hektáros területen gazdálkodnak.
Chelchele kebelében lévő mosoállomás is hasonlóképp épül fel. A Yirgacheffe régióból származó kávék általában virágos, citrusos jegyekkel rendelkeznek, kiemelkedően édesek, gyakran tejkaramella és mandula jegyeivel.
Ez a natural tétel 18-20 napig száradt az emelt, afrikai ágyakon, ízjegyei így komplexebbek, érett málna, cseresznye ízjegyei, valamint boros savjegyek jellemzik.
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Mit jelent nekünk ez a kávé:
Chelchele azon visszatérő tételünk egyike, amivel öröm újra együtt dolgozni: krémes testesség, epres joghurt ízvilág kellemes, tejcsokoládés lecsengéssel. Kimondott kedvencünk filteren, mikor már annyit hűlt, hogy savai és édessége teljesen kibontakoztak.
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 17g
Kimenő: 40g
Idő: 29mp
Vízhőfok: 93 °C
Filterhez:
Kávé: 15g
Víz: 250g
Vízhőfok: 94 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Recept: 45mp -ként 50grammal felöntjük míg elérjük a 250g-ot