Mit jelent nekünk ez a kávé:
Őszintén mondhatom, hogy minden évben ezt a szüretet várjuk leginkább. Idén a San Franciscot választottuk kiemelkedő komplexitása, hihetetlen ízintenzitása és íztisztasága miatt. A minőségről már a zöldkávé is árulkodik: bár ritkán van aromája, a San Francisco puncsos gyümölcsössége már ott is érzékelhető.
Costa Rica - San Francisco
Origin: Costa Rica
Régió: Tarazzu
Termelő: Coop Tarazzu R.L.
Variáns: Catuai, Caturra
Fekvés: 1700 – 1950 masl
Feldolgozás: natural
Ízjegyek: málna, aszalt szilva, cseresznye, csokoládé, szirupos
3.900 Ft – 13.200 Ft
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 18,5g
Kimenő: 35g
Idő: 28mp
Vízhőfok: 92 °C
Filterhez:
Kávé: 15g
Víz: 250g
Idő 3:45
Vízhőfok: 94 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot
Tarrazu az egyik legismertebb régió Costa Ricában. Minőségi termelését az 1960-ban 228 kisgazda alapította Coopetarazzu nevű szervezetet kezdeményezte, mely szervezet a mai napra már több mint 3000 tagot számlál, évente pedig több mint 135 ezer tonna kávét termel. A farmok nagy része 1200-1500 méteres magasságban fekszik, átlagos területük pedig 4 hektár.
A szervezetet az évek során kiemelkedő minőségi fejlődése és teljesítményei tették egyedivé. Kiemelt fontossággal kezelik a fenntarthatóságot, és ennek jegyében a minőség folyamtos javítását, fejlesztését. Ezzel nemcsak a termelés és gazdálkodás nívóját kívánják javítani, hanem a helyi lakosok és dolgozók életszínvonalát is.
Energiáikat nagyrészt a különböző mezőgazdasági gyakorlatok tökéletesítésébe, így például az árnyékolásba, a termőtalaj minőségének folyamatos ellenőrzésébe, az ültetvények megújításába fektették. Az energiafelhasználás csökkentése érdekében pedig nem egy ültetvényükön napelemes rendszereket alkalmaznak.
A San Francisco közösség 12 termelő családból nőtte ki magát, 2014-ben. Három év alatt a létszám 40 főre emelkedett. A családok mindegyike hozzájárult a közösségi tételhez. Farmjaikon caturra és catuaí variánsokat termesztenek. 1700 és 1950 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő farmjaik Llano Bonito kiemelt kerületeiben találhatók.
Az itt dolgozó közösséget leginkább a kávé iránti elhivatottság és szenvedély, valamint a folyamatos fejlődés és minőségjavulás iránti vágy hajtja. Büszkék rá, hogy a Coop Tarrazú közösségi programjában részt vehetnek. Minden tag fő megélhetési formája a kávé, a feldolgozás teljes folyamatát együtt végzik és fejlesztik, összedolgozva, így biztosítva a minőség folyamatos szintjét.
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Mit jelent nekünk ez a kávé:
Őszintén mondhatom, hogy minden évben ezt a szüretet várjuk leginkább. Idén a San Franciscot választottuk kiemelkedő komplexitása, hihetetlen ízintenzitása és íztisztasága miatt. A minőségről már a zöldkávé is árulkodik: bár ritkán van aromája, a San Francisco puncsos gyümölcsössége már ott is érzékelhető.
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 18,5g
Kimenő: 35g
Idő: 28mp
Vízhőfok: 92 °C
Filterhez:
Kávé: 15g
Víz: 250g
Idő 3:45
Vízhőfok: 94 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot