Mit jelent nekünk ez a kávé:

Őszintén mondhatom, hogy minden évben ezt a szüretet várjuk leginkább. Idén a San Franciscot választottuk kiemelkedő komplexitása, hihetetlen ízintenzitása és íztisztasága miatt. A minőségről már a zöldkávé is árulkodik: bár ritkán van aromája, a San Francisco puncsos gyümölcsössége már ott is érzékelhető.

Costa Rica - San Francisco

Origin: Costa Rica
Régió: Tarazzu
Termelő: Coop Tarazzu R.L.
Variáns: Catuai, Caturra
Fekvés: 1700 – 1950 masl
Feldolgozás: natural
Ízjegyek: málna, aszalt szilva, cseresznye, csokoládé, szirupos

3.900 Ft13.200 Ft

Törlés

Vélemények

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:
Bemenő: 18,5g
Kimenő: 35g
Idő: 28mp
Vízhőfok: 92 °C

Filterhez:
Kávé: 15g
Víz: 250g
Idő 3:45
Vízhőfok: 94 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot

Tarrazu az egyik legismertebb régió Costa Ricában. Minőségi termelését az 1960-ban 228 kisgazda alapította Coopetarazzu nevű szervezetet kezdeményezte, mely szervezet a mai napra már több mint 3000 tagot számlál, évente pedig több mint 135 ezer tonna kávét termel. A farmok nagy része 1200-1500 méteres magasságban fekszik, átlagos területük pedig 4 hektár.

A szervezetet az évek során kiemelkedő minőségi fejlődése és teljesítményei tették egyedivé. Kiemelt fontossággal kezelik a fenntarthatóságot, és ennek jegyében a minőség folyamtos javítását, fejlesztését. Ezzel nemcsak a termelés és gazdálkodás nívóját kívánják javítani, hanem a helyi lakosok és dolgozók életszínvonalát is.

Energiáikat nagyrészt a különböző mezőgazdasági gyakorlatok tökéletesítésébe, így például az árnyékolásba, a termőtalaj minőségének folyamatos ellenőrzésébe, az ültetvények megújításába fektették. Az energiafelhasználás csökkentése érdekében pedig nem egy ültetvényükön napelemes rendszereket alkalmaznak.

A San Francisco közösség 12 termelő családból nőtte ki magát, 2014-ben. Három év alatt a létszám 40 főre emelkedett. A családok mindegyike hozzájárult a közösségi tételhez. Farmjaikon caturra és catuaí variánsokat termesztenek. 1700 és 1950 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő farmjaik Llano Bonito kiemelt kerületeiben találhatók.

Az itt dolgozó közösséget leginkább a kávé iránti elhivatottság és szenvedély, valamint a folyamatos fejlődés és minőségjavulás iránti vágy hajtja. Büszkék rá, hogy a Coop Tarrazú közösségi programjában részt vehetnek. Minden tag fő megélhetési formája a kávé, a feldolgozás teljes folyamatát együtt végzik és fejlesztik, összedolgozva, így biztosítva a minőség folyamatos szintjét.

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Őszintén mondhatom, hogy minden évben ezt a szüretet várjuk leginkább. Idén a San Franciscot választottuk kiemelkedő komplexitása, hihetetlen ízintenzitása és íztisztasága miatt. A minőségről már a zöldkávé is árulkodik: bár ritkán van aromája, a San Francisco puncsos gyümölcsössége már ott is érzékelhető.

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:
Bemenő: 18,5g
Kimenő: 35g
Idő: 28mp
Vízhőfok: 92 °C

Filterhez:
Kávé: 15g
Víz: 250g
Idő 3:45
Vízhőfok: 94 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot