Mit jelent nekünk ez a kávé:

A kávé, amiben annyi íz van, hogy le se lehet írni, egy trópusi gyümölcs kavalkád, sűrű, dzsúszos testtel, komplexitása ellenére meglepő könnyedséggel – olyan, mint az a kávé, aminél észre sem veszed, de már négy adagot megittál belőle, mert jól esik.

Vélemények

Colombia Finca Santa Rosa

Ország: Colombia
Régió: Narino
Város: Santa Marta, San Lorenzo
Farm: Finca Santa Rosa
Tulajdonos: Jose Efrain Villada
Variáns: Castillo
Feldolgozás: FullyWashed
Fekvés: 2240 masl

Ízjegyek: Sárga gyümölcsök, citrusok, karamell, méz

3.800 Ft12.550 Ft

Törlés

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:
Bemenő: 18,5g
Kimenő: 37g
Idő:29mp
Vízhőfok: 93 °C

Filterhez:
Kávé: 16g
Víz: 250g
Idő 3:30
Vízhőfok: 95 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot

Akárcsak a San Lorenzo régió többi farmja, a Santa Rosa is igencsak picike: a tulajdonos, Jose Efrain Villada családjával 1 hektáron gazdálkodik. A helyzet előnye, hogy teljes mértékben ők felügyelik a szüret minőségét, nincs szükségük szezonális munkásokra, akik utasítás alapján szüretelik az érett cseresznyéket, hiszen ők maguk képesek ellátni a feladatot.

A San lorenzoi mikroklíma és környezet már bizonyította potenciálját a kiemelkedő kávétételek terén. Mindez ötvözve Jose aprólékos, odafigyelő gazdálkodási és feldolgozási módszereivel, Finca Santa Rosáról folyamatosan magas minőségű tételek érkeznek.

Szüret idején a szemek először a magozógépbe kerülnek, ami mechanikusan eltávolítja a gyümölcshús nagyjából 95%-át, a többit rajta hagyja. Ez a vékony gyümölcshús réteg járul hozzá a tétel komplex és gazdag édességéhez. Villada egy rövid, száraz fermentációs folyamat során megszabadul a gyümölcshús maradék részétől is, majd röviden átmossa tiszta vízben. Miután átmosta, a szemeket emelt ágyakra teríti, ami segíti az egyenletes száradást.

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

A kávé, amiben annyi íz van, hogy le se lehet írni, egy trópusi gyümölcs kavalkád, sűrű, dzsúszos testtel, komplexitása ellenére meglepő könnyedséggel – olyan, mint az a kávé, aminél észre sem veszed, de már négy adagot megittál belőle, mert jól esik.

Elkészítési javaslatunk:

Espressohoz:
Bemenő: 18,5g
Kimenő: 37g
Idő:29mp
Vízhőfok: 93 °C

Filterhez:
Kávé: 16g
Víz: 250g
Idő 3:30
Vízhőfok: 95 °C
Őrlés Commandante: 28 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot

Termékajánló

3.900 Ft13.200 Ft
Gyümölcsös, édes presszó pörkölésű szemes kávé – Brazil Daterra
3.550 Ft11.900 Ft
Colombia Finca Santa Rosa
3.800 Ft12.550 Ft