Mit jelent nekünk ez a kávé:
A kávé, amiben annyi íz van, hogy le se lehet írni, egy trópusi gyümölcs kavalkád, sűrű, dzsúszos testtel, komplexitása ellenére meglepő könnyedséggel – olyan, mint az a kávé, aminél észre sem veszed, de már négy adagot megittál belőle, mert jól esik.
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Colombia Finca Santa Rosa
Ország: Colombia
Régió: Narino
Város: Santa Marta, San Lorenzo
Farm: Finca Santa Rosa
Tulajdonos: Jose Efrain Villada
Variáns: Castillo
Feldolgozás: FullyWashed
Fekvés: 2240 masl
Ízjegyek: Sárga gyümölcsök, citrusok, karamell, méz
3.800 Ft – 12.550 Ft
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 18,5g
Kimenő: 37g
Idő:29mp
Vízhőfok: 93 °C
Filterhez:
Kávé: 16g
Víz: 250g
Idő 3:30
Vízhőfok: 95 °C
Őrlés Commandante: 32 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot
Akárcsak a San Lorenzo régió többi farmja, a Santa Rosa is igencsak picike: a tulajdonos, Jose Efrain Villada családjával 1 hektáron gazdálkodik. A helyzet előnye, hogy teljes mértékben ők felügyelik a szüret minőségét, nincs szükségük szezonális munkásokra, akik utasítás alapján szüretelik az érett cseresznyéket, hiszen ők maguk képesek ellátni a feladatot.
A San lorenzoi mikroklíma és környezet már bizonyította potenciálját a kiemelkedő kávétételek terén. Mindez ötvözve Jose aprólékos, odafigyelő gazdálkodási és feldolgozási módszereivel, Finca Santa Rosáról folyamatosan magas minőségű tételek érkeznek.
Szüret idején a szemek először a magozógépbe kerülnek, ami mechanikusan eltávolítja a gyümölcshús nagyjából 95%-át, a többit rajta hagyja. Ez a vékony gyümölcshús réteg járul hozzá a tétel komplex és gazdag édességéhez. Villada egy rövid, száraz fermentációs folyamat során megszabadul a gyümölcshús maradék részétől is, majd röviden átmossa tiszta vízben. Miután átmosta, a szemeket emelt ágyakra teríti, ami segíti az egyenletes száradást.
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Mit jelent nekünk ez a kávé:
A kávé, amiben annyi íz van, hogy le se lehet írni, egy trópusi gyümölcs kavalkád, sűrű, dzsúszos testtel, komplexitása ellenére meglepő könnyedséggel – olyan, mint az a kávé, aminél észre sem veszed, de már négy adagot megittál belőle, mert jól esik.
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 18,5g
Kimenő: 37g
Idő:29mp
Vízhőfok: 93 °C
Filterhez:
Kávé: 16g
Víz: 250g
Idő 3:30
Vízhőfok: 95 °C
Őrlés Commandante: 28 click
Felöntés 45mp-ként 50g amíg el nem éri a 250g-ot