Mit jelent nekünk ez a kávé:
Vélemények











Colombia Finca Patio Bonito
Ízjegyek: szegfűszeg, vörösáfonya jam, vörösbor
Ország: Colombia
Régió: Caldono, Cauca
Variáns: Colombia
Feldolgozás: natural
Fekvés: 1700 masl
5.500 Ft – 17.900 Ft
Elkészítési javaslatunk:
Espresso:
17 g bemenő, 38 g kijövő, 25 mp alatt, 92°
Filter:
16 g bemenő, 230 g kihövő, 89 fokos víz, 1:50 mp
Carlos Arturo Trujillo a Patio Bonito farm alapítója 50 éve foglalkozik kávétermesztéssel Kolumbiában családjával karöltve. Paola Trujillo, Carlos lánya sokat segített a kávék feldolgozásának forradalmasításában édesapjának, neki köszönhetően 2022 óta a thermal shock, a és az anaerob feldolgozások a farm szerves részét képezik. A farmon 47 000 kávécserje található, több, mint 12 féle variánsból. Nagy odafigyeléssel és hozzáértéssel gondozzák a cserjéket, hiszen a Carlos akkor elégedett, ha a kávék elérik a legalább 87 pontot a cupping során.
A Finca Patio Bonito kávét 2018 óta termesztik a farmon. Feldolgozása során a legérettebb gyümölcsöket szedik és válogatják ki kézzel vagy úsztatásos módszerrel. Megtisztítják, majd magas, de árnyékos ágyakon szárítják őket legalább 2 hétig. Bár az esős Kolumbiai időjárás nem segít a száraz feldolgozás folyamatában, ezért nagy figyelmet fordítanak a folyamat tökéletességére, hogy a végeredmény egy kiváló csésze kávé lehessen.
Elkészítési javaslatunk:
Espresso:
hamarosan
Filter:
hamarosan
Vélemények











Mit jelent nekünk ez a kávé:
Letisztult, csodás, hihetetlenül édes – ezek voltak a fő jellemzői a kávénak. Cukorkás édessége mellé párosuló fűszeressége igazán különlegessé tette számunkra, ám kolumbiai kávékra jellemző citrusossága még inkább kiemeli ezt az élményt.