Mit jelent nekünk ez a kávé:

Wow. Annyi íz van benne, hogy nehéz megfogalmazni – és akkor még csak a cuppingot raktuk fel belőle. Édes, érett, trópusi gyümölcsök, sűrű, konyakos íz, pikáns, pörkölt mandulás, karamellás lecsengéssel. Korábban már volt egy nagyszerű tételünk Tabi variánsból, így ezt a kóstolót is izgatottan vártuk – és hát: nem csalódtunk.

Vélemények

Colombia El Refugio

Ízjegyek: trópusi gyümölcsök, konyak, pirított mandula

Ország: Colombia 

Régió: Huila  

Farmer: El Refugio 

Variáns: Tabi, Castillo 

Feldolgozás: natural fermented 

Fekvés: 1550 masl

5.300 Ft17.800 Ft

Elkészítési javaslatunk:

Espresso:

Bemenő: 18 g
Kijövő: 42 g
Lefolyási idő: 27 s (5 s előáztatás)
Hőfok: 92,5°C

Filter:

Kávé: 15 g
Víz: 235 g
Hőfok: 93°C
Felöntés: 50-100-85 g
Bloom: 30 s
Lefolyás: 2:00
Őrlőállás: Comandante 29

Huila régiója a kolumbiai legmagasabb vulkán, Nevado del Huila közelében fekszik. A hegyvidéki talaj termékeny, vulkanikus földet és nagy napi hőingadozást biztosít a magashegységi régiókban. Ez lassítja a cseresznyék érését, ennek köszönhetően az édes, komplex csészeprofil jellemző a térségben. A régiót leginkább a kisfarmos gazdálkodás jellemzi: a legtöbb gazda 1-3 hektáros területet művel. Többnyire saját komplex feldolgozó állomással rendelkeznek, így a kimagozástól kezdve a szárításig mindent ők maguk végeznek.

Minden kávét leválogatva, kézzel szüretelnek. A cseresznyéket a csatornákban átmossák, így kiszűrve az eltérő sűrűségű szemeket. A natural tételek nagyjából 15-21 napig száradnak fermentáció után, a napra kiterítve. Száradás után, amikor a cseresznyék elérik az optimális nedvességtartalmat (10-12%), a száraz malomba szállítják őket, ahol eltávolítják a rászáradt gyümölcshúst.

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Wow. Annyi íz van benne, hogy nehéz megfogalmazni – és akkor még csak a cuppingot raktuk fel belőle. Édes, érett, trópusi gyümölcsök, sűrű, konyakos íz, pikáns, pörkölt mandulás, karamellás lecsengéssel. Korábban már volt egy nagyszerű tételünk Tabi variánsból, így ezt a kóstolót is izgatottan vártuk – és hát: nem csalódtunk.

Elkészítési javaslatunk:

Espresso:

Bemenő: 18 g
Kijövő: 42 g
Lefolyási idő: 27 s (5 s előáztatás)
Hőfok: 92,5°C

Filter:

Kávé: 15 g
Víz: 235 g
Hőfok: 93°C
Felöntés: 50-100-85 g
Bloom: 30 s
Lefolyás: 2:00
Őrlőállás: Comandante 29

Termékajánló

5.300 Ft17.800 Ft
5.300 Ft17.800 Ft
4.750 Ft15.500 Ft