Mit jelent nekünk ez a kávé:

Őrületes puncsos-trópusi gyümölcsös illat ragadott minket magával már csak az őrlemény illatolásakor is – az élmény pedig továbbjött velünk, akárhogyan is készítettük el. Édes, sűrű, tejszínes szájérzete már eleve megnyert volna minket magának, de az élmény itt még korántsem volt kimerítve: ananászos, mangós és maracujás ízjegyei végképp megnyertek minket.

Vélemények

Colombia El Embrujo

Ízjegyek:

  • ananász, mangó, maracuja

Ország: Colombia
Régió: Caldas
Farm: Finca La Palmera
Variáns: Castillo, Colombia
Feldolgozás: natural
Fekvés: 1450 – 1900 masl

4.700 Ft16.500 Ft

Törlés

Elkészítési javaslatunk:

Espresso:

Bemenő 18 g
Kijövő 40 g
Hőfok 95°C
Idő 28 mp

Filter:

Kávé: 15 g
Víz: 250 g
Idő: 3:30
Vízhőfok: 92°
Őrlés: Comandante 30 click

Felöntés: 45 másodpercenként 50 g víz, amíg el nem éri a 250 grammot.

Ignacio Rodriguez apja az a La Palmera farm első 12 hektárját közel 50 éve vásárolta. Kimerítő munkával bővítgette, egészen addig, amíg el nem érte a 170 hektáros nagyságot. Ignacio pedig édesapjától nemcsak a hatalmas területen fekvő farmot, de a minőségre való törekvést is megörökölte apjától, melynek szellemében a mai napig folytatja a kávétermelést.

Az elnevés, „embrujo” a spanyol „varázsige” szóból jön, ami passzol is a kitűzött célokhoz: Ignacio vallja, hogy az igazán minőségi, kifogástalan kávé felébreszti a „mágiát” a fogyasztókban. Ezt szem előtt tartva munkája során arra törekszik, hogy a hagyományos mezőgazdasági gyakorlatok minél inkább specialty orientált termeléssé alakuljanak. Igancio a feldolgozási módszerek pontos megértése céljából egy laboratóriumot és egy mikrobiológiai állomást is építtetett. Hisz benne, hogy a folyamatos megfigyelés és a pontos feltérképezés hozzásegíti a folyamatokat a minél állandóbb eredményhez.

Szüret idején természetesen kézzel, szelektíven szedik a kávészemeket – a munkát pedig egy felügyelő kíséri szemmel, aki ellenőrzi, hogy csakugyan a megfelelő érettségű, piros szemek kerültek a kosarakba. Beérkezés után a cseresznyék az áztató medencébe kerülnek, így kiszűrik az éretlen és a túlérett szemeket. A megfelelő szemeket kosarakba szedik és a raktárba szállítják, ahol az aktuális hőmérséklettől függően 36-120 órát fermentálják. Ezután a cseresznyéket szárítógépben szárítják, így az egyenletes száradás is garantált.

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Őrületes puncsos-trópusi gyümölcsös illat ragadott minket magával már csak az őrlemény illatolásakor is – az élmény pedig továbbjött velünk, akárhogyan is készítettük el. Édes, sűrű, tejszínes szájérzete már eleve megnyert volna minket magának, de az élmény itt még korántsem volt kimerítve: ananászos, mangós és maracujás ízjegyei végképp megnyertek minket.

Elkészítési javaslatunk:

Espresso:

Bemenő 18 g
Kijövő 40 g
Hőfok 95°C
Idő 28 mp

Filter:

Kávé: 15 g
Víz: 250 g
Idő: 3:30
Vízhőfok: 92°
Őrlés: Comandante 30 click

Felöntés: 45 másodpercenként 50 g víz, amíg el nem éri a 250 grammot.

Termékajánló