Mit jelent nekünk ez a kávé:

Vélemények

Burundi Businde

Ízjegyek: piros szőlő, pirosbogyós gyümölcsök, karamel, mandula

Ország: Burundi
Régió: Kayanza
Farm: Businde
Variáns: Red Bourbon
Feldolgozás: natural
Fekvés: 1650 – 1800 masl

5.100 Ft17.300 Ft

Elkészítési javaslatunk:

Espresso:

hamarosan

Filter:

hamarosan

A Businde feldolgozó állomás a burundi Buyenzi–Kayanza régió északi tartományában található, közel a rwandai határhoz, azon a dombon, ahonnan a Twa, az egyik legritkább és legkisebb számú etnikai csoport származik.

Kayanza Burundi egyik vezető kávéterülete, amely enyhe éghajlatáról, 18 °C-os éves átlaghőmérsékletéről, 1700–2000 méteres tengerszint feletti magasságáról és termékeny talajairól ismert. Az itt termesztett kávé gyakran szerepel a Cup of Excellence díjnyertesek között.

A Businde állomás a MATRACO (Matsitsi Trading Coffee SU) tulajdonában van, amelyet Zuberi Matsitsi alapított 2015-ben, azzal a céllal, hogy specialty kávét termeljen és népszerűsítsen. Zuberi több mint 7000 kávéfa és három feldolgozó állomás tulajdonosa a Kayanza és Muyinga régiókban.

A MATRACO kávéi 2013, 2014, 2015 és 2017-ben is díjat nyertek a Cup of Excellence versenyen. A Businde állomás körülbelül 650 kávétermelő családot szolgál ki, és a munkatársaknak közel 60%-kal magasabb bért fizet, mint a burundi átlagbér.

A helyi gazdák számára támogatást nyújtanak, például segítenek a kávéhéj újrahasznosításában – komposztálással műtrágyát készítenek belőle –, valamint a termelékenység növelésében is aktív szerepet vállalnak, új kávécsemetéket biztosítva a gazdálkodóknak.

Elkészítési javaslatunk:

Espresso:

hamarosan

Filter:

hamarosan

Vélemények

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Letisztult, csodás, hihetetlenül édes – ezek voltak a fő jellemzői a kávénak. Cukorkás édessége mellé párosuló fűszeressége igazán különlegessé tette számunkra, ám kolumbiai kávékra jellemző citrusossága még inkább kiemeli ezt az élményt.

Termékajánló

5.500 Ft17.900 Ft
5.100 Ft17.300 Ft
4.750 Ft15.500 Ft
4.800 Ft15.900 Ft