Mit jelent nekünk ez a kávé:
Daterra a meglepetések farmja Brazíliában, indulás óta megtalálható valamelyik tételük a kínálatunkban. A kávét csak espressora pörköljük, hiszen itt jön ki igazán karaktere: a friss vaníliás-kakaóscsiga aromái köszönnek vissza ízében, megfűszerezve egy kis mandarinos savassággal.
Brazil - Daterra Full Bloom
Ízjegyek: csonthéjas gyümölcsök, áfonya, szilva, karamell, tejcsokoládé
Origin: Brazília
Régió: Cerrado
Város: Patrocínio
Farm: Daterra
Variáns: CatuaiAmarelo
Fekvés: 1000 – 1200 masl
Szüret: május-szeptember
Feldolgozás: natural
4.000 Ft – 14.000 Ft
Vélemények



Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 18g
Kimenő: 30g
Idő: 30mp
Vízhőfok: 92 °C
A Patrocínió városa mellett fekvő Daterra farm a legrégebbi kávé ültetvény a brazíliai Cerrado régióban. A diverz fekvés és mikroklíma, a kedvező szél, a talaj és a napsütéses órák száma kiváltképp kedvező az Arabika cserjéknek, ennek köszönhetően a farm az ország legjobb kávétermő területei közé tartozik. Nem véletlen az innen származó kávék komplexitása és tisztasága. A brazil jegyektől eltérően, a farm kávéi gyakran kellemes, virágos, enyhén citrusos ízjegyekkel rendelkeznek.
A farm sikerét mutatja, hogy kávészakértők és barista világbajnokok gyakran keresik fel, és együtt innovatív eljárásokat dolgoznak ki, valamint új micro-lot ültetvényeket létesítenek kivételes kávéknak.
Ez az elegáns és kifinomult kávé útját a szüreti idény csúcsán kezdi meg útját, épp amikor a kávécseresznyék belsejét mézszerű, édes, sűrű folyadék tölti meg. A szemek a cserjén kezdenek el száradni, majd a patiokra szállítják, ahol egészen addig száradnak, amíg ez a mézes aszú egészen fel nem szívódott. Végül a folyamat a szárító gépben zárul, így biztosítva a stabil nedvességtartalmat. Édes, érett gyümölcsös ramokák és csonthéjas gyümölcsök egzotikus ízei jellemzik leginkább, melyek mellett áfonya és szilva jegyei emelkednek ki. Lédús gyümölcsössége a kifinomult borokra emlékeztet.
Vélemények



Mit jelent nekünk ez a kávé:
Daterra a meglepetések farmja Brazíliában, indulás óta megtalálható valamelyik tételük a kínálatunkban. A kávét csak espressora pörköljük, hiszen itt jön ki igazán karaktere: a friss vaníliás-kakaóscsiga aromái köszönnek vissza ízében, megfűszerezve egy kis mandarinos savassággal.
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 18g
Kimenő: 30g
Idő: 30mp
Vízhőfok: 92 °C