Mit jelent nekünk ez a kávé:
Daterra a meglepetések farmja Brazíliában, indulás óta megtalálható valamelyik tételük a kínálatunkban. A kávét csak espressora pörköljük, hiszen itt jön ki igazán karaktere: a friss vaníliás-kakaóscsiga aromái köszönnek vissza ízében, megfűszerezve egy kis mandarinos savassággal.
Brazil - Daterra Full Bloom
Origin: Brazília
Régió: Cerrado
Város: Patrocínio
Farm: Daterra
Variáns: CatuaiAmarelo
Fekvés: 1000 – 1200 masl
Szüret: május-szeptember
Feldolgozás: natural
Ízjegyek: csonthéjas gyümölcsök, áfonya, szilva, karamell, tejcsokoládé
3.550 Ft – 11.900 Ft
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 18g
Kimenő: 30g
Idő: 30mp
Vízhőfok: 92 °C
A Patrocínió városa mellett fekvő Daterra farm a legrégebbi kávé ültetvény a brazíliai Cerrado régióban. A diverz fekvés és mikroklíma, a kedvező szél, a talaj és a napsütéses órák száma kiváltképp kedvező az Arabika cserjéknek, ennek köszönhetően a farm az ország legjobb kávétermő területei közé tartozik. Nem véletlen az innen származó kávék komplexitása és tisztasága. A brazil jegyektől eltérően, a farm kávéi gyakran kellemes, virágos, enyhén citrusos ízjegyekkel rendelkeznek.
A farm sikerét mutatja, hogy kávészakértők és barista világbajnokok gyakran keresik fel, és együtt innovatív eljárásokat dolgoznak ki, valamint új micro-lot ültetvényeket létesítenek kivételes kávéknak.
Ez az elegáns és kifinomult kávé útját a szüreti idény csúcsán kezdi meg útját, épp amikor a kávécseresznyék belsejét mézszerű, édes, sűrű folyadék tölti meg. A szemek a cserjén kezdenek el száradni, majd a patiokra szállítják, ahol egészen addig száradnak, amíg ez a mézes aszú egészen fel nem szívódott. Végül a folyamat a szárító gépben zárul, így biztosítva a stabil nedvességtartalmat. Édes, érett gyümölcsös ramokák és csonthéjas gyümölcsök egzotikus ízei jellemzik leginkább, melyek mellett áfonya és szilva jegyei emelkednek ki. Lédús gyümölcsössége a kifinomult borokra emlékeztet.
Vélemények


Ami a kavekat illeti, eddigi top10 listank minden szereploje eggyel lejjebb kerult. A kavek csomagolasa is kiemelkedoen jo, tartja az aromat, nem kaptunk soha egy honapnal regebbi porkolest. Kimondottan tetszik az ajanlott viz receptje (ad egy iranyt merre induljak el), minden szukseges adat felvan tuntetve (porkoles/feldolgozas tipus/izjegyek). Talan egyik versenytarsnal sincs ennyi adat a csomagoalson. (Natural process kedvelokent sokszor ugy kell rairni a porkolore hogy akkor ez most milyen feldolgozasu)

Mit jelent nekünk ez a kávé:
Daterra a meglepetések farmja Brazíliában, indulás óta megtalálható valamelyik tételük a kínálatunkban. A kávét csak espressora pörköljük, hiszen itt jön ki igazán karaktere: a friss vaníliás-kakaóscsiga aromái köszönnek vissza ízében, megfűszerezve egy kis mandarinos savassággal.
Elkészítési javaslatunk:
Espressohoz:
Bemenő: 18g
Kimenő: 30g
Idő: 30mp
Vízhőfok: 92 °C